Search

Open Brabantse 2011

5e OPEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN

Op 23 januari vonden alweer de 5e Open Brabantse Kampioenschappen plaats. Deze keer waren we te gast in een sporthal in Mierlo. Het was een zeer groot toernooi met meer dan 500 (!) deelnemers. Vechters uit Engeland, Polen, Duitsland, Belgie, Slovenie, Italie, Noorwegen, Portugal, Spanje, Ierland en natuurlijk ons Nederland waren gekomen om hun kunsten te meten met diverse tegenstanders.
Natuurlijk was TaeKwon-Do IN NAE DO KWAN ook aanwezig met 12 sporters die hard getraind hadden voor dit grote toernooi.

De sporthal was helaas wat aan de kleine kant. Zeker voor de meer dan 500 deelnemers en natuurlijk hun aanhang. Vooral voor de toeschouwers was dit een minder prettige beleving. Doordat het veel te druk was, konden de mensen op de eerste en tweede rij van de tribune bar weinig zien door het heen en weer geloop van deelnemers en toeschouwers. Ook voor de sporters was een plek vinden erg moeilijk, maar al met al werd er in de zaal met respect met elkaar omgegaan en waren er weinig aanvaringen.

Doordat het aantal deelnemers zo groot was, werd het een zeer lange dag met de volgende resultaten.
Er werd begonnen met de tuls, waarbij Bryan de Jong een mooie en welverdiende 1ste plaats binnenhaalde.
Ikrame Ait Benali liep voor de eerste keer haar hoogste tul. Ze liep hem heel goed, maar niet zelfverzekerd, waardoor er een foutje gemaakt werd, dus helaas geen prijs voor haar.
Simon Hekkers en Sam Huitema deden voor het eerst mee, dus was het nogal spannend voor hun. Beiden liepen goed, maar helaas vielen ze niet in de prijzen. Dit gold ook voor Achmed Kichouchi en Trevor Perri.

Dan het sparren. Bryan de Jong draaide zijn wedstrijd heel goed en je kon zien dat hij zeer gegroeid is in het wedstrijdsparren. Met een punt verschil verloor hij, dus helaas geen prijs voor hem. Tevens gold dit ook Jeffrey van Soesbergen. Hij liet zien dat hij niet bang was voor zijn tegenstander die een kop groter was voor hem. Helaas had zijn tegenstander een punt meer aan het einde en verloor Jeffrey zijn partij. Maar duidelijk was dat ook hij gegroeid was in het sparren.
Sam Huitema deed het ook heel goed voor zijn 1ste keer, maar helaas geen prijs voor hem. Simon Hekker liet hele mooie traptechnieken zien in zijn wedstrijd, maar deze raakten de tegenstander steeds net niet. Jammer genoeg verloor hij ook met een punt verschil.
Achraf de Bruin vocht heel goed en won dus ook zijn eerste en tweede partij. Helaas ging het in de derde ronde net niet goed genoeg en doordat hij een hele grote poule met vechters had won hij geen prijs. Achmed Kichouchi vocht heel goed. Met mooie technieken wist hij een welverdiende 1ste prijs binnen te halen.
Ikrame Ait Benali begon haar partij goed, maar vocht daarna iets te terughoudend waardoor ze haar partij helaas verloor. Ze moet nu leren feller te vechten en dan zal ze zeker volgende keer 1ste worden.

Dennis Ebbenhorst en Trevor Perri vochten voor het eerst in de A-klasse. Het was heel wat anders dan ze gewend waren, maar vochten goed. Trevor maakte zelfs een prachtige Bandae Dollyo Chagi op de tegenstander z’n hoofd, maar kon helaas niet meer genoeg punten maken om de wedstrijd te winnen. Beiden helaas geen prijs.
Nieuwkomer Ehsan Dabeshlim draaide een goede partij. Ondanks dat dit zijn eerste keer was liet hij zien niet bang te zijn, maar verloor helaas zijn wedstrijd. Maar zeker een goede start voor hem.
Als laatste Jamil Chami. Jamil was te zwaar bevonden bij de weging dus moest hij een klasse hoger vechten, tegen grotere en zwaardere tegenstanders. Hij draaide in zijn eerste partij een prachtwedstrijd. Met zeer mooie technieken bracht hij zijn tegenstander constant naar de mat die op dat moment even de weg kwijt was. Als afsluiting maakte Jamil een prachtige gedraaide Dollyo Chagi op de tegenstander z’n hoofd en deze ging weer neer. Een welverdiende winst ging naar Jamil.
In de tweede partij ging het mis. Hij overrompelde zijn tegenstander met mooie technieken, maar toen hij een gesprongen stoot op de tegenstander maakte, landde hij verkeerd en verdraaide zijn knie. Helaas was het zo erg dat hij niet meer door kon vechten. Nu dus een verplichte rust voor hem.

Tijdens de pauze werden ook nog de prijzen uitgedeeld voor alle vechters die kampioen zijn geworden van de Pro League Ranking 2010. Deze vechters werden in het zonnetje gezet door hun uitstekende prestaties tijdens alle Promat wedstrijden. Van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN waren de volgende vechters welverdiende kampioenen:
–    Ikrame Ait Benali
–    Dennis Ebbenhorst
–    Achmed Kichouchi

VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE OVERWINNING!!!

Na een zeer lange dag konden Sahyun James Tjin-A-Ton, Sabum Mohammed Ait Benali, Boosabum Randy Brouwer en Boosabum Jordie Scholten huiswaarts gaan om de vechters klaar te stomen voor het volgende toernooi.
Onze dank gaat uit naar Boosabum Jimi Ziermans en Henk de Wit die het hele toernooi als scheidsrechters fungeerde.