Search

4e Battle of Utrecht

4e Battle of Utrecht 2010

De Battle of Utrecht is met bijna 360 deelnemers één van de druks bezette toernooien in Nederland. Met deelnemers uit Spanje, Polen, Duitsland, Belgie, en Engeland heeft ons toernooi ook internationaal bekendheid.
Ook alle toppers van onze eigen ITF organisatie van Nederland waren van de partij. Het toernooi werd dit jaar gehouden in topsporthal “Nieuw Welgelegen”.
Al vroeg in de ochtend werd het toernooi door sahyun James geopend. Zoals altijd begon de dag met tuls, waar onze club een aantal prijzen wist binnen te halen. Achmed Kichouhi werd 3e bij dit onderdeel omdat hij zijn tuls met veel overtuiging liep. Ook Desiree v Wakeren behaalde een 3e plaats. Na een lange pauze deed ze weer een keer mee aan wedstrijden en zette meteen een mooie prestatie neer. Ook Erwin Wezemer  won een beker bij het onderdeel tuls, een verdiende 3e plaats voor hem. Trevor Perri liep zijn tuls uitstekend, maar helaas door verdeeldheid onder de scheidsrechters verloor hij de rondes toch.

Bij het sparren deed Claire de Jong voor het eerst mee bij de senioren. Zij had een sterke tegenstandster, maar ze sparde mooi en secuur. Helaas won ze niet door een blessure aan haar enkel, maar werd wel 2e. Ikrame wordt ook steeds beter en beter. Ze deed het goed en behaalde een 3e plaats. Bas Bosma deed voor de eerste keer mee met wedstrijden en werd bij het sparren meteen 2e. Erg knap dus. Ook Achmed – die in razendsnel tempo steeds beter wordt – deed mee aan het onderdeel sparren. Dit deed hij dan ook uitstekend en behaalde de 1e prijs. Ook Achraf de Bruin deed het erg goed bij het onderdeel sparren. Een aantal sterke tegenstanders wist hij te verslaan, de finale was erg spannend. Na de verlenging ging het om ‘the golden point’, oftewel wie er dan het eerst een punt maakt heeft de wedstrijd gewonnen. Het scheelde maar heel weinig, maar zijn tegenstander was net een fractie eerder. Alsnog een welverdiende 2e plaats voor Achraf. Daniel van Deutekom heeft erg goed gespard, de eerste ronde won hij door goed gebruik te maken van zijn benen. Zijn tweede tegenstander speelde het spel wel erg hard, en daar was Daniel nog niet klaar voor. Wel een mooie prestatie neergezet.
Erwin deed weer fanatiek mee aan het onderdeel sparren. Met zijn enorme lange benen kan hij mooie trappen laten zien. Helaas door een aantal punten weg te geven werd hij 3e. Maar alsnog natuurlijk een mooie prestatie. En uiteindelijk, helemaal aan het einde van de dag, na lang wachten moesten Dennis Ebbenhorst en Edwin Weber sparren. Zij zaten in dezelfde poule. Edwin vocht twee krachtige partijen, maar verloor helaas op punten. Dennis vocht weer erg goed, met zijn beheerste en krachtige technieken wist hij met gemak de finale te bereiken. In de finale liep Dennis op een ongelukkige manier een blessure op. Hierdoor lukte het helaas niet meer om te winnen. Toch een mooie verdiende 2e plaats.

Kortom onze Batlle of Utrecht was weer een groot succes. Iedereen bedankt voor het helpen en tot volgend jaar, plan alvast in je agenda op 9 oktober!