Search

Jeugddag 2010

Een record aantal van 70 jeugdleden (5-13j) van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN hebben afgelopen zaterdag zich van hun meest sportieve kant laten zien, tijdens de jeugddag zaterdag 5 juni bij het Henschotermeer. Sahyun James, Sabum Mohamed, Boosabum Liesbeth, Jamil, Hans, Randy ,Jimi, Steven, Bryan, Wendy en Gerrit hebben geprobeerd er samen met de kids een leuke dag van te maken. Het was perfect weer, strak zonnetje en 28 graden.


De dag begon met een binnenkomer door Boosabum Liesbeth; het vragenspel Ja en Nee. Gewonnen door Sean. Hierna warming-up spelletjes in de buurt van ons veldje om de omgeving te verkennen.
Later en hoe kan het ook anders: verschillende Taekwon-Do onderdelen, kussentraining, tuls, matsogi, speciale technieken en ook pre-arranged sparring.

Daarna kon iedereen zich uitleven bij de diverse spelonderdelen (frisbee, blinddoek, bal in het midden, skilatten, voetbal etc ). Natuurlijk waren er voldoende pauze momenten om veel te drinken en wat te eten. Tijdens de verschillende spelletjes komen natuurlijk de Taekwon-Do tenest om de hoek kijken: respect hebben, discipline, doorzetten, samenwerken, elkaar ondersteunen, helpen, eerlijk en oprecht zijn naar iedereen. Als laatste onderdeel en klap op de vuurpijl werd er nog aan het water oefeningen gedaan en zelfs gezwommen.

Naar de reacties te horen van alle kinderen en hun ouders was het een heel geslaagde dag, de thuisblijvers hebben veel gemist. Maar misschien zijn ze volgend jaar wel van de partij.

Taekwon en tot volgend jaar!