Search

LTT 18 april 2010

Landelijke Technische Training 18 april 2010

Zondag 18 april 2010 was het weer tijd voor een Landelijke Technische Training onder leiding van het CTO van ITF-Nederland. Taekwon-Do IN NAE DO KWAN was weer goed vertegenwoordigd. Deze trainingen zijn verplicht voor degenen die op willen gaan voor hun zwarte band en/of hogere Dan graden. Het CTO bestond uit de Sabums van OH DO KWAN, o.a. sabum Art, Bernd, Ron, Edwin, Sabum John Verkerke en sabum Patrick den Hoed.

Tijdens de training werden twee onderdelen behandeld, namelijk: Tuls en Yaksok Jayu matsogi (Pre-arragend sparring). Zo werden alle rode banders bij elkaar gezet, alle eerste Danners, tweede etc. Voor dit onderdeel was een 1,5 u ingepland en dat werd dan ook vol benut.
Sabum Mohamed had het geluk om privé les te krijgen. De hoogste Tuls werden behandeld, techniek voor techniek uitgelegd en als er vragen waren werd hierop antwoord gegeven. Heel nuttig en leerzaam dat een andere leraar naar je technieken kijkt, want die let misschien weer op heel andere dingen dan je eigen leraar. Oké soms duurt het wat te lang allemaal maar dan komen weer de Tenets om de hoek kijken.

Hierna het onderdeel Pre arranged free sparring, een mooi onderdeel waarbij je als Taekwon-Doin al je fantasie en alle technieken van de Taekwon-Do (5000) erop los kan laten naast natuurlijk wat acrobatiek, wat natuurlijk niet voor iedereen is weggelegd maar wel spectaculair is.

Kortom een intensieve en erg leerzame dag!