Search

NK 2010


Nederlandse Kampioenschappen Taekwon-Do 2010

Afgelopen zondag waren de Nederlandse kampioenschappen in Middelburg. Taekwon-Do IN NAE DO KWAN werd vertegenwoordigd met 16 deelnemers. Naast de gebruikelijke onderdelen matsogi en tuls konden er ook prijzen gewonnen worden met gyokpa (breken) en tukgi (springen). Daarnaast was er een gloednieuw onderdeel, namelijk Pre Arranged Sparring.


De dag begon met tuls waar Achmed al meteen 1e werd. Ook Jetske behaalde een mooie 1e prijs bij het onderdeel tuls. Thijs behaalde een 2e plaats en Bryan, die voor de eerste keer mee deed met wedstrijden, haalde ook meteen een 2e plaats binnen. Oppergeconcentreerde Daniel deed het hartstikke goed, hij werd 3e. Ook Esmaralda en Ikrame behaalde een 3e plaats. Bart, die ook voor het eerst deed met wedstrijden, verloor helaas doordat hij de sayu jirugi verwarde met de chon ji tul. Hugo verrassend ook 2e, jammer van de finale.

Bij Pre Arranged sparren was de concurrentie groot. Naast onze koppels Claire & Ikrame en Esmeralda & Jetske waren er tegenstanders van EK/WK niveau. Het zag er erg leuk uit en beide koppels behaalden een 3e prijs. Daarnaast werden Claire en Esmeralda ook nog eens even 1e bij het onderdeel springen, Ouiam 2de en Thijs helaas net niet in de prijzen (4de).
Voor debutant Bart was het wel heel sneu aangezien hij de hoogte met gemak haalde maar door zijn enthousiasme vergat te eindigen in gevechtshouding. Vandaag