Search

Tiger examen

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN had alweer het derde examen voor de TKD Tigers

Het was weer een spannende dag voor de allerkleinste van onze club (3-5); de zg. Tigers.
TKD Tigers is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar waarbij hen spelenderwijs, naast Taekwon-Do technieken, geleerd wordt om te gaan met thema’s als: pesten, vreemden, goede/slechte geheimen, water, vuur, verkeer, gezond eten en bewegen, samenwerken en leiderschap.

Dat TKD Tigers een populair nieuw programma is blijkt wel uit het feit dat wij als distributeurs al twee opleidingen hebben verzorgd in Nederland. Daarnaast trainen nu (één jaar nadat we het programma introduceerden) al ruim 80 Tigers met veel plezier bij onze club Taekwon-Do IN NAE DO KWAN.
Zie ook: http://www.taekwon-do.nl/default.aspx?ID=1&ActueelID=416&TaalID=1 en het filmpje op:http://www.youtube.com/user/utrechtovervecht#p/u/10/UnmEeF4tjL8
Net als de bij het reguliere Taekwon-Do examen kunnen de kinderen ook examen doen voor hun gekleurde slips, tijdens dit examen worden de kids “beoordeeld”op hun Taekwon-Do technieken.
Natuurlijk is het een hele spannende dag voor de Tigers, voor de meeste is het het eerste examen van hun leven.
Maar door de ontspannen sfeer konden ze goed presteren en natuurlijk hoort bij een bepaalde slip een exameneis. De kinderen moesten o.a. laten zien, jirugi’s, Chookyo makgi’s , palmok en anpalmok, sonkal, ab cha busigi, dollyo (ook gesprongen) en op de kussens. Verder naast een zelfgemaakte Taekwon-Do tekening ook nog wat theorie vraagjes, waar komt de sport vandaan en de tenets.
Het was een heel geslaagde dag, gezien de reacties van de kinderen en hun ouders.