Search

Interland en Open Zeeuwse

Interland ITF Nederland – Ierland en Open Zeeuwse Middelburg 2010.
Interland:
6-7 maart was een heel druk Taekwon-Do weekend. Op zaterdagavond een interland tussen het Nederlands team en het speciaal overgekomen Ierse Team. In het Nederlands team waren twee van onze leraren geselecteerd Boosabum Jordie en Jamil. Voor Boosabum Jordie was het zijn laatste internationale wedstrijd aangezien hij de daarbij horende trainingen en motivatie niet meer kan opbrengen. Alle masters van ITF Nederland waren ook uitgenodigd en dus waren Sahyun James en Boosabum de VIP gasten.

Er waren ruim 25 wedstrijden verdeeld over tuls en sparren. Boosabum Jordie sloot zijn indrukwekkende nationale en internationale carrière af met een klinkende overwinning op de nationale kampioen van Ierland. Jordie begon met Taekwon-Do op 8 jarige leeftijd heeft vele nationale titels behaald en ook internationaal veel van de wereld gezien met het Nederlands team, met als hoogte punt een bronzen medaille op de WK in Quebec samen met zijn partij tegen wereldkampioen Dariuz uit Polen. Jordie bedankt dat wij hebben kunnen genieten van je!.. en misschien maakt hij wel een come back zoals vele topsporters.

Boosabum Jamil was echt in vorm eerst versloeg hij de huidige wereldkampioen in de klasse tot 63 kg (Luke Woods) zonder problemen en toen nogmaals een andere Ier.
Het Nederlands team won overtuigend de ontmoeting met de klinkende punten 32 tegen 16.

Open Zeeuwse:
De volgende dag was de Open Zeeuwse. Taekwon-Do IN NAE DO KWAN had een 100% score alle deelnemers wonnen één of meerdere prijzen met als uitschieter Achmed Kichouhi
gele band en vandaag voor het eerst als junior. Hij won bij het sparren en bij de tuls de 1e prijs en werd bij het onderdeel springen 4e. Dat belooft nog wat. Ook Erwin Wezemer ging met twee prijzen naar huis, 2e bij het sparren B klasse 80+ en ook 2e bij het Springen.

Ikrame Aitbenali heeft altijd de pech dat ze in een hogere gewichtsklasse moet sparren aangezien er geen dames aanwezig zijn. Hier komt ze altijd tegen haar mede selectieleden Sharona en Bo. Nog steeds is er een stijgende lijn te zien, er moet nog gewerkt worden aan snelheid, bewegen en counteren. Een verdiende 3e plaats was voor haar. Bij het onderdeel tuls viel ze net buiten de prijzen aangezien Ikrame wat fouten maakte met haar standen maar ook hier is er duidelijk vooruitgang te zien.
Daniel van Deutekom 1e gup jeugd heeft met zijn welverdiende 3e plaats laten zien dat de trainingsarbeid zijn vruchten afwerpt. Het scheelde echt één haar (één scheidsrechter) anders was hij in de finale gekomen.
Hugo Bergwerff in de zwaarste klasse hogere banders 80+ vocht heel goed, maakte zelfs een mooie hoofdtreffer maar moest ook helaas enkele schoppen op zijn lichaam incasseren. Maw hij verloor.
Bij het onderdeel tuls werd Hugo 3e doordat, hij even stopte echt heel jammer.
Jamil Chami, kwam probleemloos in de finale. Hier vocht hij tegen een fysiek sterkere tegenstander. Hierdoor kreeg hij wel zes waarschuwingen en verloor hij jammer genoeg wel tweede.
Al met al was het een mooi Taekwon-Do weekend en met in totaal 9 prijzen op de zondag een succesvolle zondag voor Taekwon-Do IN NAE DO KWAN.

Op naar de volgende wedstrijd de NK 11 april ook in Middelburg.