Search

TKD Tigers opleiding

2e TKD Tigers opleiding in Nederland een groot succes…..
In het weekend van 27 februari 2010 vond in Nieuwegein de tweede TKD Tigers opleiding plaats georganiseerd door de distributeur van Nederland James Tjin-A-Ton&Liesbeth Willems. Welgeteld 16 deelnemers hadden zich hiervoor opgegeven waaronder de bekende bondscoach John van Dam en zelfs een WTF Taekwon-Do deelnemer.

TKD Tigers is een uniek programma voor een nieuwe doelgroep 3-6 jaar waarbij naast Taekwon-Do technieken spelenderwijs allerlei levensvaardigheden aangeleerd worden, die  ieder kind zou moeten kennen en kunnen. Zoals:
– Omgaan met Vreemden en Pestkoppen
– Omgaan met Brand, Water en Verkeer
– Samenwerken en Leiderschap
– Voeding en Beweging; vooral nu veel kinderen te weinig bewegen en slecht of te veel eten.

Het unieke is verder dat alle lessen uitgeschreven zijn en dat er d.m.v. een leerling-boekje een blijvende interactie plaatsvindt met de ouders en de thuissituatie. Bij de scholen die vorig jaar de cursus gevolgd hebben loopt TKD Tigers storm. Sommige scholen hebben 60 nieuwe TKD Tigers, anderen 40, 30, 10 en ga zo maar door. Zelfs op basisscholen klas 1-2 wordt het programma al gegeven aangezien er voor deze doelgroep nog weinig sporten aangeboden worden.

Aan de doelgroep 3-6 jaar moet op een andere manier les worden gegeven, dan aan oudere jeugd of volwassenen. Taekwon-Doins die al lesgeven aan deze groep of zelf kids hebben begrijpen dat en komen er nu ook achter dat ze deze groep veel kan leren.
O.l.v.  De welbekende Philip Lear uit Engeland werd er twee volle dagen hard gewerkt. Theorie over het lesgeven aan de doelgroep, spelenderwijs lesgeven, PR en marketing en moesten de cursisten zelf voor 4 jarige spelen, wat hilarische taferelen opleverde. Het fun element is bij TKD Tigers dan ook heel erg hoog. De deelnemers moesten ook nog een proeve van bekwaamheid afleggen zowel praktisch als theoretisch. Ongeacht de jarenlange ervaring als Taekwon-Do docent kwam uit de evaluatie naar voren dat iedereen ontzettend veel geleerd heeft en dat ze een nieuwe kijk hebben gekregen op het lesgeven en allemaal popelen om te beginnen met TKD Tigers.

Voor meer informatie:
TKDTigers Nederland
JamesTjin-A-Ton/Liesbeth Willems
info@tkdtigersnederland.nl
06-54277369