Search

Open Brabantse 2010

Op zondag 7 februari was IN NAE DO KWAN met 10 deelnemers afgereisd naar Heeze om mee te doen aan het Open Toernooi in Brabant. Normaal gesproken vindt het toernooi in één zaal plaats, maar het deelnemersaantal was zo hoog opgelopen dat er twee zalen gebruikt moesten worden. Er waren maar liefst 500 deelnemers aanwezig uit 11 verschillende landen, waaronder België, Portugal, Duitsland en Noorwegen. Maar vooral de Polen, Italianen en Slovenen waren opvallend sterk aanwezig.
Voor Mohammed en Achmed was het een spannende eerste keer. Bij het sparren zaten ze bij elkaar in de poule en Achmed mocht de spits afbijten. Hij plaatste een aantal mooie stoten en  dollyo’s, maar helaas behaalde zijn tegenstander iets meer punten. Daarna mocht Mohammed, die liet zien dat hij niet bang was voor zijn tegenstander en met verschillende technieken naar voren kwam. Maar helaas was ook zijn tegenstander  net iets beter. Ze hebben beide erg goed gespard, maar zijn helaas niet in de prijzen gevallen. Mohammed deed naast sparring ook mee aan de tuls, helaas verloor hij daar de 1e ronde.
Voor Mathijs was het de 2e keer dat hij mee deed. Hij deed mee bij tuls en sparren en moest door het grote deelnemersaantal erg lang wachten. Hij liep zijn tul goed, maar vergat helaas een stukje waardoor hij verloor.
Daniël deed dit toernooi alleen mee met tuls, ook hij moest erg lang wachten want er zaten meer dan 40 mensen in zijn poule. Hij liep zijn tuls uiterst geconcentreerd, secuur en netjes. Hij  won daarmee de eerste 2 rondes. Helaas was zijn tegenstander de 3e ronde net iets beter, waardoor hij niet in de prijzen viel.
Ook Ikrame liep haar tul erg mooi. Helaas vonden de scheidsrechters haar tegenstander beter, waardoor ze de 1e ronde eruit lag, waar Sabum Mohammed het absoluut niet mee eens was natuurlijk. Bij het sparren deed Ikrame het ook erg goed, ze moest twee keer uitkomen tegen Polen. De eerste keer won ze door mooie trappen door de dekking heen te schoppen. Ook de finale deed ze ook erg goed, maar verloor helaas toch net van haar tegenstander. Uiteindelijk wel een mooie en welverdiende 2e plaats te pakken.
Dennis vocht drie mooie en spannende partijen waarbij hij er telkens in slaagde de laatste seconde nog met een voltreffer te scoren. Vooral de finale was erg spannend. Hier moest hij tegen een snelle, agressieve en onvoorspelbare Italiaan. Maar Dennis liet zich natuurlijk niet intimideren en liet zien wie de uiteindelijke baas was door harde en goedgeplaatste stoten. 1e dus!
Ook Ouiam liet natuurlijk weer even zien wie de beste was. Zij hoefde maar één partij te vechten en deze won ze met een enorme voorsprong. Ze luisterde heel goed naar coach Randy en liet zien dat ze de beentechnieken uiterst goed beheerst.
Gelukkig voor Erwin kwam hij deze keer niet voor niets. Bij de tuls lag hij er helaas in de 1e ronde uit, maar bij het sparren deed hij het erg goed en behaalde hij de 2e plaats.
En toen moest opperkampioen Jamil. In zijn poule waren er een aantal Polen opvallend dominant aanwezig maar wanneer ze tegen Jamil uitkwamen vochten ze opvallend voorzichtig. Jamil was zoals altijd erg snel en liet zijn tegenstanders, telkens weer op een andere manier, alle hoeken van het veld zien. De eerste 2 rondes won hij dan ook gemakkelijk. De finale was erg spannend, helaas behaalde zijn tegenstander meer punten en werd hij 2e.
Hugo mocht als laatste sparren. Hij sparde erg beheerst en maakte een aantal mooie punten. Helaas raakte zijn tegenstander hem twee keer met een traptechniek op het hoofd waardoor hij de partij verloor.
Taekwon,
Anne