Search

Meedoen Allochtone jeugdDe conventie werd geopend door de wethouder van sport, Harm Jansen, die zijn speech begon met een naamsverandering van het project. Vanaf heden heet meedoen allochtone jeugd door sport; Meedoen ALLE Jeugd door Sport. Het project werpt zijn vruchten af, landelijk zijn er 20.000 jongeren gaan sporten, waarvan 9900 in Utrecht. Hiervan waren er maar liefst 7000 van allochtone afkomst en daarvan waren er 500 meisjes. Dat is de hoogste score van het land. Mede door de U-pas, doet alleen Utrecht, hebben veel verenigingen kunnen groeien, zo ook IN NAE DO KWAN. Speerpunt is het betrekken van de ouders, dat wordt het volgende doel van dit project.

Na Harm Jansen was het woord aan Vera Pauw (bondscoach Nederlands dameselftal) die namens de KNVB en de FIFA een PowerPoint presentatie/speech hield over de positie van vrouwen in de sport en dan met name de allochtone vrouwen. Zij zet zich in voor ontwikkelingsperspectief voor vrouwen in moslimlanden en feitelijk gaat het in moslimlanden momenteel beter met de ontwikkeling voor deze groep dan hier, mede omdat hier teveel nadruk gelegd wordt op het verschil tussen mannen en vrouwen, autochtoon en allochtoon en de combinatie hiervan. Aan dit probleem kan een kader-bestuur met allochtonen bijdragen aan deze ontwikkeling. Ook hierin is IN NAE DO KWAN vooruitstrevend.

Hierop volgede een interactief gesprek met Paul Verweel (KNVB/USBO), Astrid Aafjes (Women Win), Erik Lagendijk (NISB) en Rach Ramcharan (FORUM).
Hier werd gediscussieerd over de posities van instellingen en hoe deze sport kunnen verbeteren binnen gemeente Utrecht.

Tijdens de pauze werd er een optreden verzorgd door Tilburgse breakdancegroep Hustle Kidz. En werd er een lunch geserveerd.

Na de pauze werden er stellingen aan het publiek gesteld over de invulling van beleid, kader en positie van ouders en werd hierover gediscussieerd.

Jan Boessenkool (VSU) gaf een korte terugblik van de dag en er werd daarna afgesloten door een act van Funda M