Search

Fight Right Keurmerk


Als eerste ITF-Taekwon-Do school in Nederland heeft Taekwon-Do IN NAE DO KWAN het Fight Right keurmerk ontvangen. Bovendien hoort Taekwon-Do IN NAE DO KWAN bij de eerste tien Martial Arts clubs van Nederland die dit keurmerk hebben ontvangen.


Het Fight Right Keurmerk is in het leven geroepen om de kwaliteit van de vechtsportverenigingen te waarboren en te vergroten. Een expertgroep heeft samen met het Nationale Keuringsinstituut een keurinstrument ontwikkeld, genaamd het Fight Right keurmerk. Door deze keuring heeft de club de unieke kans om haar specifieke kwaliteiten (mede ontwikkeld door het project Tijd voor Vechtsport van de KNKF en het NOC*NSF) te legitimeren en transparant te maken voor de omgeving. Binnen het Fight Right Keurmerk staan ook de kwaliteiten van de vechtsportdocent centraal. De clubs die dit keurmerk hebben, geven pedagogische en didactische lessen, bieden sociale en fysieke veiligheid en zijn maatschappelijk betrokken. Daarnaast heeft de (hoofd)trainer een sporttechnische opleiding en de opleiding weerbaarheid en agressieregulatie succesvol afgerond en is in het bezit van een EHBO diploma. Verder dient hij een geldige verklaring goed gedrag te hebben en veel ervaring in het lesgeven te hebben.

Sportclubs met het Fight Right Keurmerk onderschrijven allen de erecode van de vechtsport;