Search

Tiger examen

Bij Taekwon-Do IN NAE DO KWAN geven wij sinds een half jaar het TKD Tigers programma aan kinderen van 3-5 jaar. Het is een uniek programma voor 3-5 jarige waarbij de kinderen spelenderwijs, maar op een verantwoorde en didactische wijze leren omgaan van de gevaren in de huidige maatschappij.
Levensvaardigheden zoals, omgaan met vreemden/pesten, goede en slechte geheimen, omgaan met brand, het verkeer, water, leiderschap en samenwerken, geheugen en gezonde voeding worden aangeleerd. Natuurlijk maken ook Taekwon-Do aanval- en verdedigingstechnieken deel uit van de lessen zodat de kinderen straks makkelijk kunnen doorstromen.
Door de verschillende spel- en oefenvormen zijn de kinderen bezig met het verbeteren van hun uithoudingsvermogen, snelheid, lenigheid, coördinatie en balans. Bovendien wordt etiquette, respect, zelfbeheersing, discipline en doorzettingsvermogen gestimuleerd.

De kinderen moeten ook gewoon Taekwon-Do examen doen voor hun gupgraden.
Het tweede TKD Tigers examen werd afgenomen door Sahyun James Tijn-A-Ton terwijl docent Boosabum Liesbeth de kinderen instructies gaf.
Er waren niet alleen ouders, broertjes en zusjes aanwezig maar ook oma’s en opa’s. Die wilden wel eens zien wat het programma inhield en wat hun kleinkinderen presteerden.

De kinderen moesten heel veel laten zien; groeten, gevechtshouding, jirugi, chagi’s, chookyo /anpalmok makgi, junbi en gunnun sogi, tellen in het Koreaans , verdeeld over gele slip en groene slip examen.