Search

Open Leerdam 2009

5e Open Leerdamse Taekwon-Do kampioenschappen Sparring en Tuls

Op zondag 1 november was Taekwon-Do IN NAE DO KWAN bij de “Open Leerdamse” vertegenwoordigd door 7 deelnemers, 7 scheidsrechters en 2 coaches.
Voor de scheidrechters (Jimi, Ihsane, Jamil, Purcell, Ashin, Alexander en Wouter) was dit een uitgelezen gelegenheid om ervaring op te doen met het schone vak van scheidsrechter en daarbij een stempeltje te halen voor hun D of C licentie.

Voor DJ McGill en Danique Feringa was het tournooi helaas snel afgelopen, zij verloren in de 1e ronde van de tuls. Hetzelfde lot trof ook Soukaina Aitbenali, Andreas Wiersma en Erwin Wezemer. Zij lieten een goede tul zien maar helaas was hun tegenstander een tikje beter.  Jamie Boer en Roche Woen Tjoen Soen hebben zichzelf zeker verbeterd t.o.v. hun voorgaande toernooi. Bij Roche ging de overwinning nipt naar  de tegenstander. Ikrame Aitbenali had een beter resultaat; zij liep een uitstekende serie tuls met als gevolg een derde plaats voor haar!

Voor het onderdeel sparring waren er maar 4 deelnemers van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN. Roche had last van hoofdpijn en kwam daardoor niet helemaal in zijn spel. Ikrame Aitbenali vocht als een tijger(in) maar kwam net iets te kort.  Andreas Wiersma zette een hele stap voorwaarts sinds het vorige toernooi maar zit inmiddels in een hele “snelle”  klasse. Erwin Wezemer heeft laten zien dat zijn resultaat op de “ battle of Utrecht” geen uitschieter was. Na een uit handen gegeven voorsprong in de eerste partij heeft hij dit rechtgezet in de volgende. Een overtuigende derde plaats voor Erwin!

En de coaches ……. zij waren weer een gezellige dag van de straat Laughing

Taekwon,
Hans Braakman….coach