Search

Battle of Utrecht 2009

Op zondag 27 september was het dan zover, de derde editie van “The Battle of Utrecht”. Dit grote internationale toernooi, dat tevens deel uit maakt van de Promat, werd door Taekwon-Do IN NAE DO KWAN zelf georganiseerd. De opkomst van meer dan 330 deelnemers van 36 clubs, onder andere uit Zweden, België, Luxemburg, Duitsland en Ierland, gaf een mooie internationale tint aan dit toernooi. De club was goed vertegenwoordigd met in totaal maar liefst 28 deelnemers van alle locaties!

Voor aanvang van het toernooi werden de aanwezige Masters in het zonnetje gezet door Sahyun James en Boosabum Liesbeth, aangezien zij toch de pioniers zijn van ITF Taekwon-Do in Nederland.
Ook oud leerling Harry v Schaik (oprichter Promat) kreeg samen met Henny v Zon, een speciaal handgemaakte koperen medaille (gemaakt door Stichting Horizon uit Marokko).

Als Taekwon-Doin is één van de doelstellingen iets betekenen voor anderen en dat doen wij door deze stichting financieel te steunen. Alle proeflesgelden en ook het entree geld van de Battle, gaat naar deze Stichting.“Je moet kunnen geven om ook te kunnen ontvangen” Zie ook onze website.

Door de goede organisatie van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN en medeorganisator Henny van Zon verliep de dag erg spoedig. Dankzij de hulp van de vele vrijwilligers, clubleden en scheidsrechters verliep alles erg vlot.

Hieronder een overzicht van onze clubleden:

Soukiana Ait Benali:            1e ronde Tuls gewonnen, helaas 2e ronde verloren.
Hugo Bergwerff:                vocht als een leeuw en scoorde zelfs met een mooie trap
Irene Bexc:                       tul ging uitstekend , maar helaas verloren
Jamie Boer:                       1e ronde Tuls helaas verloren, zag er wel strak uit!
Mathijs Bolding:                  1e ronde Tuls verloren, en helaas ook 1e ronde Sparren
Achraf de Bruin:                 1e ronde Sparren knap gewonnen, helaas 2e ronde verloren.
Jamil Chami:                       Helaas 1e ronde verloren tegen een erg goede Ier pas in de
laatste 30 sec had hij het antwoord.
Daniel Deutekom:              1e ronde Tuls gewonnen met een zeer strak gelopen Tul, helaas in de 2e ronde verloren maar dat kon ook net zo goed de ander zijn geweest.
Kevin Dijns:                        Jammer maar wel zo doorgaan
Leander Doornkamp:           Na een goede partij Sparren net verloren.
Danique Feringa:                Was teleurgesteld maar zal zeker van haar laten horen
Asma Lanmghouch:            Zowel eerste ronde Tuls als Sparren verloren, helaas.
Kevin Lindaart:                   Na een goede partij toch verloren.
DJ MC Gill:                         Mooie trappen, was helaas niet voldoende
Thijs Mes:                         2e prijs Tuls en ook nog eens een 3e prijs bij het Sparren, goed gedaan
Adam Mezouri:                  Helaas 1e ronde verloren.
Laura Pechler:                   3e prijs bij het Sparren, had meer ingezeten als er geen fout was gemaakt  door de scheidsrechters!
Trevor Perri:                     Zat helaas niet in de wedstrijd en verloor in de 1e ronde.
Daylian Raghabardayal:        Liep erg mooi Tuls en won de eerste en tweede partij, alleen                       de 3e ronde was het eindpunt.
Dilana Raghabardayal:          Helaas in de eerste ronde verloren.
Dennis Straathof:               Knap gedaan, een 3e prijs bij Tuls.
Mark Wammers:                Had meer ingezeten, maw dus blijven trainen
Edwin Weber:                   Helaas in de 1e ronde van het Sparren verloren, maar pas na een verlenging. Erg knap voor iemand die zijn eerste toernooi draait, en bovendien van het Karate komt!
Jeske bij de Weg:              Een knappe 2e prijs bij zowel Sparren als Tuls.
Donia Weldam:                 In de 1e ronde van de Tuls verloren, maar knappe 2e prijs bij het Sparren!
Erwin Wezemer:                Na een paar jaar niet getraind te hebben toch maar weer                         begonnen met een wedstrijd en met succes! Bij het Sparren een 3e prijs en bij Tuls zelfs de 2e prijs!
Andreas Wiersma:              Tul goed gelopen, helaas toch verloren. Sparren ging iets                         minder maar wel veel geleerd voor de volgende keer!
Roche Woen Tjoen Soen:        Ondanks een mooi gelopen Tul toch verloren. Sparren ging                     ook goed, alleen de tegenstander was net iets scherper.

Al met al een zeer geslaagde en voor velen een zeer leerzame dag, waarop iedereen trots terug mag kijken! Het toernooi verliep vlot, maar ondanks dat was de dag toch erg lang. De coaches Sabum Mohammed, Boosabum’s Jordie, Randy en Wouter konden trots zijn op de deelnemers! Zie ook de actiefoto’s gemaakt door Boosabum (en clubfotograaf) Hans voor alle deelnemers in actie.
De scheidsrechters Friso van Ommeren, Alexander Wiersma en Marco Vader hebben gemerkt dat een dag wel lang kan duren. Maar hebben uitstekend werk verricht. Zonder scheidsrechters geen toernooi.
Na de wedstrijden nog snel de zaal weer opruimen. Dit kon alleen omdat iedereen goed meehielp. Deze dag was niet mogelijk geweest zonder de hulp van alle vrijwilligers, scheidsrechters en coaches. Onze dank gaat dan ook naar deze personen toe.

Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar de organisatoren Sahyun James Tjin A Ton en Boosabum Liesbeth Willems, alsmede Henny van Zon voor een goed verlopen toernooi, bedankt.

Op naar de 4e Battle of Utrecht op 4 okt 2010!

Kijk van de week voor alle foto’s naar onze eigen hyves pagina http://itf-taekwondo.hyves.nl/
en via You tube Battle of Utrecht

Taekwon,

Boosabum Wouter Meijer