Search

TKD Tigers examen

Eerste TKD Tigers examen in Nederland bij Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Bij Taekwon-Do IN NAE DO KWAN geven wij al sinds enkele maanden het TKD Tigers programma aan kinderen van 3-5 jaar. Het is een uniek programma voor 3-5 jarige waarbij de kinderen spelenderwijs maar op een verantwoorde en didactische wijze leren omgaan van de gevaren in de huidige maatschappij.

Levensvaardigheden zoals, omgaan met vreemden/pesten, goede en slechte geheimen, omgaan met brand, het verkeer, leiderschap en samenwerken, geheugen en gezonde voeding worden aangeleerd.
Natuurlijk worden er ook verdedigings- en aanvalstechnieken van Taekwon-Do aangeleerd.
De kinderen moeten dan ook gewoon Taekwon-Do examen doen voor hun gupgraden.

Het eerste TKD Tigers examen werd afgenomen door Sahyun James Tijn-A-Ton en Sabum Mohamed Ait Benali, terwijl docent Boosabum Liesbeth de kinderen instructies gaf met assistentie van Jimi Ziermans.
Voor de kinderen en metname de 3 jarigen was het een compleet nieuwe ervaring, hun eerste echte toets, hierna zullen er natuurlijk nog vele volgen.
Er waren niet alleen ouders, broertjes en zusjes aanwezig maar ook oma’s en opa’s. Die wilden wel eens zien wat het programma inhield en wat hun kleinkinderen presteerden.

De kinderen moesten heel veel laten zien; groeten, gevechtshouding, jirugi, chagi’s, chookyo makgi, junbi en gunnun sogi, tellen in het Koreaans en natuurlijk de vreemde oefening: “Stop ga weg”

Als distributeur van Total Kids Defence, Taekwon-Do Tigers in Nederland hebben wij al een instructeurs opleiding ( 6-7 juni) verzorgt. De opmerkingen over de cursus waren goed tot zeer goed. In september zullen verschillende scholen in Nederland dan ook starten met TKD Tigers.

De volgende opleiding zal plaatsvinden in het weekend van 27-28 februari 2010.
Voor meer informatie:

ames Tjin-A-Ton
TKD Tigers Nederland
www.itf-taekwondo.nl
info@tkdtigersnederland.nl
+31(0)654277369