Search

survival 2009

Survival Taekwon-Do IN NAE DO KWAN Comblain-au-Pont 26-27-28 juni 2009

Zoals ieder jaar organiseerden wij ook dit jaar een survival weekend voor de volwassenen van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN in de Ardennen. Door misschien de kredietcrisis, school, werk of privéomstandigheden waren we dit jaar met een heel select groepje “echte survival bikkels”.
Ieder jaar proberen wij het programma zoveel mogelijk af te wisselen, we proberen om aan een ieders wensen tegemoet te komen, lukt het niet dit jaar dan wel het jaar erop. Het leuke is dat leden van de verschillende locaties elkaar ondersteunen, helpen en aanmoedigen, de sfeer was meer dan uitstekend.

Tijdens de survival kom je in een situatie terecht waar je in het dagelijks leven en zelfs tijdens een pittige Taekwon-Do training niet aan komt. Gevoelens die je niet eens kende of situaties waarvan je niet eens wist dat je er zo op zou reageren. Het meest spectaculaire onderdeel, naast speleologie, was wel de z.g. pamperpaal; een 13 meter hoge paal, die ook nog eens een beetje beweegt. Je moet erop staan en van daaruit springen naar een trapeze die 5 meter verder hangt met een vrije val als eindresultaat.

Enkele uitspraken, gebeurtenissen van dit weekend:

–    Wie weet er nog een truckje?
–    Heeft generaal Choi Hong Hi in het leger gezeten dan?
–    Slaapzak? Hebben we die nodig?
–    Wie laat op 13 meter hoog scheten (het boert ook soms)
–    Tellen van één tot en met drie, één-twee….nee toch niet, even ademhalen: één,twee,drie!
–    Ik vind de pamperpaal zooo leuk ik wil nog een keer!
–    Wit was de mode trend deze survival, volgend jaar even afwachten……(we informeren u tijdig)
–    Zit mijn haar, krullen wel goed, ff wat gel erbij…
–    Waarom heb ik ja gezegd tegen nog een keer de berg op met de fiets….
–    Spoorlijn….waar? volgens mij is ie verplaatst.
–    Kleine steengroeve?….deze lijkt best groot!
–    Geen kaarten tellen maar domino stenen….
–   “Wij… krij-gen Domino-les!!!!!!”

Wij hebben ontzettend genoten van dit weekend en volop energie gekregen, hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer meegaan…..