Search

TKD Tiger training

TKD Tigers opleiding 6-7 juni 2009


Na Engeland, Schotland, Noorwegen en Dubai was Nederland aan de beurt om geïnteresseerden op te leiden als TKD Tiger instructeur. Een uniek programma waarbij naast Taekwon-Do technieken levensvaardigheden zoals omgaan met vreemden, goede en slechte geheimen, omgaan met pesten, wat te doen bij brand, in en om het water, verkeersregels en gezonde voeding spelenderwijs aangeleerd worden bij jonge kinderen in de leeftijd van 3-5 jaar.
Philip Lear hoofdinstrukteur (meerdere malen Kampioen ITF Taekwon-Do) was afgelopen weekend overgevlogen uit London om de cursus te geven aan totaal 15 personen, waaronder Master Coos v d Heuvel, vice president van de Europese bond AETF.
Verder waren aanwezig: Steve Andrea en Vivian van Malsen van Uhuru, Kenneth Sewbalak ITF Zwolle,    Petra de Fauw, Audrey Jacobs ,Ivana Mik, Marije Groeneveld Kisport, Ihsane Ait Benali,  Jamil Chami, Jimi Ziermans, Randy Brouwer, Friso v Ommeren allen van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN, Ivan Viguurs Add Safety en  Robert Boer Booz. Maw ook ITF Nederland was goed vertegenwoordigd.

Dit alles gebeurde onder de supervisie van James en Liesbeth als distributeurs van TKD Tigers in Nederland. Ze zijn dan ook verantwoordelijk voor de opleidingen, het niveau en het aanleveren van alle materialen binnen Nederland.
De cursus bestond uit heel veel praktijk, zodat iedereen alle oefeningen van alle behandelde thema’s zelf kon ervaren. De sfeer was zo goed dat ondanks de graad, leeftijd of beperkingen een ieder zich liet gaan als een 4 jarige. Er werd serieus en hard gewerkt maar ook heel veel afgelachen.
Zelfs Timmy de Tiger was even langsgekomen om iedereen aan te moedigen.

Het waren lange dagen maar Philip heeft een natuurlijk talent om het beste uit iedereen te halen. Een ieder was niet alleen zeer tevreden over het unieke programma TKD Tigers maar het weekend werkte inspirerend en men heeft veel energie gekregen om nu zelf aan de slag te gaan met TKD Tigers.
Wij van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN zijn als eerste begonnen in Overvecht, nu ook in Terwijde en Hoograven en straks natuurlijk op de andere locaties.

Voor meer informatie:
James Tjin-A-Ton
Taekwon-Do IN NAE DO KWAN
TKD Tigers Nederland
info@tkdtigersnederland.nl
06-54277369