Search

Dag van de Vechtsport

 Dag van de Vechtsport,  9 mei 2009

Zaterdag 9 mei 2009 organiseerde Tijd voor Vechtsport (KNKF) voor de 2e keer de Dag van de Vechtsport in de Jaarbeurs te Utrecht. Sahyun James, Sabum Mohamed, Boosabum Ihsane en Jimi waren aanwezig om Taekwon-Do IN NAE DO KWAN te vertegenwoordigen.

De Dag van de Vechtsport wordt georganiseerd om alle participerende (vecht)sportverenigingen die mee doen aan het project Tijd voor Vechtsport bij elkaar te krijgen en doormiddel van workshops bij te scholen binnen de gedachte van dit project.

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN  is actief bezig met dit project en zal binnenkort een keuring ondergaan voor het Fight Right Keurmerk, een keurmerk die de kwaliteit van de school moet benadrukken.

De dag was opgedeeld in 4 workshopblokken, net als vorig jaar 2 praktijk- en 2 theorieblokken.
De praktijkworkshops waren gericht op lesgeven aan jeugd, die moeilijker te bereiken zijn door traumatische gebeurtenissen. Door deze doelgroep anders te benaderen leren ze weer open te staan voor lichamelijk contact. De spelvorm sluit erg goed aan bij onze eigen manier van lesgeven en is geschikt voor elke doelgroep.
De 2e praktijkworkshop ging over Vechtsportdemonstraties, Hoe deze het beste opgezet kunnen worden en waar je rekening mee moet houden. TKD IN NAE DO KWAN heeft een Demoteam onder leiding van Boosabum Randy en sluit al goed aan op wat hier verteld werd.

De Theorieblokken gingen over fondswerving en sponsoring, een thema die voor de club erg interessant is, wij genieten namelijk niet veel subsidies. Het 2e blok ging over de veranderingen die er plaats vinden binnen de huidige jongeren generatie, waarin media, internet en mobiele telefoons steeds belangrijker worden en dat deze jeugd anders benaderd wordt dan andere generaties.

Het laatste blok werd besteed aan het afslank programma Go, waarbij dmv krachttraining gecombineerd met de juiste voedingspatroon de stofwisseling gestimuleerd wordt

Ook kwamen wij twee oude leden van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN tegen Audrey Jacobs en Sam Geijer die nu lid zijn van oud leraar Harry(Kisport).

Het was een leerzame maar lange dag, veel hiervan zal terug te zien zijn in onze lessen!!

Taekwon!!

Jimi Ziermans