Search

naar Glasgow voor TKD Tigers

Sahyun James en Boosabum Liesbeth (docent Tigerplan) zijn afgelopen
weekend (19-22 maart 09) vertrokken voor een vervolgcursus van TKD Tigers.
TKD Tigers (Tigerplan) is een speciaal ontwikkeld programma waarbij levensvaardigheden spelenderwijs getraind worden. Hoe ga je om met vreemden, pesten, het verkeer, brand, en bij het water ook voeding en voldoende beweging worden niet vergeten. Boosabum Liesbeth is in Utrecht sinds dit jaar begonnen, de kinderen en hun ouders zijn ontzettend enthousiast.(zie onze website). In Nederland zijn wij de verantwoordelijken (Directors) en gaan wij ervoor zorgen dat het programma succesvol wordt. Binnenkort worden ook andere Taekwon-Do leraren hiervoor opgeleid. Taekwon-Do aanleren is geen enkel probleem, maar hoe om te gaan met een 3-5 jarige; motorisch, cognitief en sensorisch is heel anders. Daarvoor is een opleiding noodzakelijk.


Afgelopen weekend stond in het kader van herhalen en uitwerking van gezondheid en voeding. Wij waren te gast bij de sportcenter van Sabum Mark Hutton, meervoudig Europees kampioen Tuls. Sabum Mark heeft een eigen centrum, 6 dagen per week open met lesgelden waar wij in Nederland van schrikken. Anderhalf, twee keer zoveel als bij ons gebruikelijk is, terwijl de levenstandaard daar ook nog duurder is.
Doordat er net een andere cursus geweest was waren wij maar met zijn vieren, wel heel gezellig vooral als je een groep 3/4 jarige moet spelen.